torsdag 18. februar 2016

Der bor påskereven....

Påskereven, har du hørt om han?
Ikke det, da har du ikke vært på tur med oss Rompetrollene i Tjuraskogen.
Da vi var på tur til oasen i dag gikk vi nemlig forbi en stoooor stein i skogen. Den har vi gått forbi før og da har vi undret oss over om det kanskje er et revehi under den steinen. Vi synes iallefall at det hadde vært fint å bodd i hulen under den steinen om vi var en rev.... Men det er vi jo ikke, men vi kan jo tro at det bor en rev der.

Steinen ligner litt på den steinen der vi tror påskekjerringa bor, men hennes stein er litt mindre og ligger litt lenger nedi skogen. Like før vi kom til den store steinen så vi en gammel rusten kjele som hang på ei grein oppi et tre, og vi husker vi fant votten til påskekjerringa sist vinter. Nå undret vi oss litt om det var påskekjerringa sin grautkjele vi så henge der, og om hun hadde mistet den på mandag, da hun skulle koke graut... (Mandag er grøtdag i barnehagen vår)  Mens vi undret oss og snakket sammen om grautkjelen og påskekjerringa gikk vi forbi den store steinene. Da peker en av guttene og utbryter kjapt "der bor påskereven".



Og slik fikk vi oss en påskerev på Tjura.



Kåre Ekorn kunne videreføre tankene om påskereven da han til lunsj fortalte et festlig eventyr om de tre ekornene som skulle til kongleland og spise seg fete. Der var både den sinte spissmusa under brua og trollet som gjemte seg bak steinene til påskereven med. Men det eventyret får komme en annen gang.....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar