tirsdag 13. oktober 2015

Løvdryss og nye oppdagelser

I Tjuraskogen er det elgjakt, eller det har iallfall vært jakt og de skal helt sikkert jakte litt til til helga. Så vi lar skog være skog og elgen være helt alene og nyte freden der inne mellom gran og furu, og legger turen vår til Tjuraskolen.

Herlige lekeområder alle steder på Tjuraskolen

Der er det så fint å leke, og vi, seniorene altså, har lekt over hele området i dag. og etter lunsjen vår i høstsola gikk vi på oppddagelsesferd i skogen bak fotballbanen.

Godt med litt mat og drikke når enn er på tur. Vi har også lært at disse bladene som er på bildet
her tilhører bjørka. Og når de er gule, ja da vet vi at det er høst.
Inni den lille skogen var det en fin lekeplass, med balansetau og ei hytte av raier og presenning. Der er vi nesten aldri og det er spennende å utforske en ny skog.

Her inne er det fint å leke
Vi kunne klatre i små trær, finne kvister å leke med, knekke kvister så de ble like lange. Vi undre oss over hvorfor løvet detter ned når vi rister i de tynne trærne, mens de som var litt tykkere ikke drysset blader like lett, ENDA vi ristet like hardt i alle trærne.....

Løvdryss er nesten like moro som snødryss..... Bare litt mindre kaldt.
Vi erfarte at "gærkåe" (kalt kvae på bokmål) lukter godt, men blir utrolig klissete både på fingre og i håret og at meitemarken faktisk lever selv om vi er uheldig og deler den i to. Skogssneglene vi fant var enten bite bite små, nesten så vi ikke så de. Eller de var  gule, og det var litt rart, for i barnehagen er sneglene brune.

Vi har snakket om elgen, om kviger, ungdyr, kalver, kuer, elgokser og gevir. Vi har undret oss over at ulven ikke spiser mennesker, men gjerne vil spise både sau og elg. Men så fant vi jo ut at vi liker jo det samme kjøttet som ulven og da var det litt lettere å skjønne at den kanskje rett og slett ikke liker mennesker.

På veien hjem så vi en snegle som solte seg i veikanten og vi fikk se både bæsj etter grevlingen og hvor den hadde gravet i hekken til en som bor på Tjura. Han kunne fortelle oss at grevlingen var der og gravde HVER natt, og han trodde at den fant meitemark som den liker å spise inni hekken. Rart det der, å være grevling og spise meitemark....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar