onsdag 6. mai 2015

Prosjekt frosk og Rosaløypa

I dag har Rompetrollene vært på tur i Rosaløypa. 
Og i tilllegg til å bidratt til 12 underskrifter i den rosa boka i den rosa postkassa, så hadde vi et heeeelt annet ærende akkurat der, akkurat i dag. 
For vi skulle finne frokseegg. 

Sola skinte og fuglene kvitret og vi ropte ROSA hver gang vi fant en rosa prikk. Og vi både gikk og løp, og noen ganger syntes vi det bare var SÅÅÅÅÅ langt igjen. Men etter en ørliten hvil var det på`n igjen med friske raske bein, bortover stien og over stokker og myrhull.Noen av de voksne sa at de hadde sett masse froskeegg der, i en liten dam ved siden av brua over Tjuraåa. Og nå skulle vi en tur dit for å se om vi kunne finne de igjen og ta med noen tilbake til barnehagen. For vi har litt lyst til å følge med å se hva som skjer når de små runde gelefroskeeggene blir til rompetroll også til frosker til slutt.

Lunsjen spiste vi på det fine bordet som er ved postkassa, og det var så fint å sitte der, med et rundstykke i hånda, i sola, sammen med gode venner, og titte på åa som bruste og rant forbi.
Vi snakke om frokseegg, rosaløypeerfaringer og hva man hadde aller mest lyst til å gjøre når man kom tilbake i barnehagen. 


Vi undret oss litt over hvorfor det vokser tulipaner midt inne i skogen mellom blåbærlyng og furutrær og om vi egentlig kunne se froskeeggene fra krakken eller om det bare var noe vi ønsket at vi gjorde.

Det var nok et ønske, for froskeegg er jo pytte-pytte små og ikke så lette å se om du ikke leter veldig nøye etter de. Froskene hadde lagt gææærmange egg! Se her, og dette er bare noen få!!


Og disse fikk bli med tilbake til barnehagen vår. Oppi bøtta var det ikke bare egg, det var faktisk noen bitte bitte små rompetroll, som vi så sprellet litt. Dette kommer til å bli spennende!!
Vi skal fortelle dere mer om hvordan det går her på bloggen vår!
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar