fredag 1. juli 2011

"Ha-det, flosken"

Regnvær er nok favorittværet til froskene, da hender det seg de dukker opp.

I dag var det ei diger padde på besøk i barnehagen også. Den angret nok litt på at den hadde kravlet fram fra gjemmestedet sitt akkurat i dag og akkurat da den gjorde det. For da hadde ungene ryddetid ute i barnehagen og løp i samlet flokk opp og inn. Det tramper innmari når alle ungene løper oppover mot trappa....



Bare en liten etternøler på 2 år kom tuslet etter de andre, godt å ha god tid. Plutselig får han øye på ei padde som sitter HELT stille. Den blunker ikke en gang. Og når man er 2 år så er det ikke så nøye om det er froske eller padde. Da blir det nemlig en "flosk". Den voksne stopper og studerer dyret sammen med toåringen, og snart er det enda to voksne til ute.



Ååå det er så spennende å se på, og helt greit å kunne ha tre voksne helt for seg i noen magiske minutter. "Se, flosken der" sier toåringen og peker ivrig, og blir straks modigere, når de voksne kommer å setter seg på huk, og går nærmere padda. "Flosken blåse ball" sier han igjen og tar seg til halsen, og ganske riktig, vi kan se den blåse en liten ball under haken når den puster. Padda vralter noen nølende skritt bortover grusen men blir fort innhentet av barnet, som titter nysgjerrig under haken på den igjen. Padda prøver seg med et par hopp og vralter over en stokk som ligger i veien mot plenen. De voksne prøver seg på "Ha det frosken" men barnet vil bare titte litt til.... så vinker det og sier: "Ha-det flosken" og tar tak i hånden til den ene voksne og tusler inn for å spise æftasmat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar