onsdag 21. mars 2012

Årets første edderkopp...

.... er alltid like skummel den... Det tror vi at vi husker den var i fjor også. Men den er ikke sånn skummel skummel- mer skrekkblandet fryd skummel.

Micrommata virescens- en jaktedderkopp

Men dette var jo litt uti dagens skogstur for Rompetrollene.
Aller først har vi hørt Tjuraåa buldre under brua, den er liksom litt småsinna der den sender vannet fort fort nedover fossen. Litt lenger nedi svingen kan vi se at den hopper og spretter litt mer glad... men vi hører bare buldret fra der vi står oppå brua. 

Tjuraåa buldrer av sted nå som snøen smelter og gjør
at det blir mer vann oppi a
Litt lenger oppi veien stoppet vi for å se på maurtua, da vi gikk oppover var det overskyet og litt kaldt. Da gikk maurene sakte over tua si, og ikke var de så mange heller. Men da vi kom nedover igjen måtte vi innom en tur til, og da krydde det av travel maur der i solskinnet....

Noen hjemme?? 

Ja her var det noen- men de er litt trege på morgenkvisten 

Vi svingte av på jordet der vi bruker å gå på ski, men det var det bare en og annen snøflekk igjen. Men nå kunne vi tydelig se at elgen hadde vært der å spist på trærne i kanten av jordet. Både avbitte greiner og bæsj kunne vi finne. Og mens vi gikk der og tittet fikk vi se at noen av bjørkene der hadde knopper som snart spretter ut, om det fortsetter med sånn fint og varmt vårvær! Det sa iallefall de voksne.

Store knopper, klare til å bli løv
Vi gikk på oppdagelsesferd i ukjent terreng, og der var det mye spennende å se på. Mange stubber med musehull under, stubber som var utgravd inni og noen som manglet barn, men hadde mange små hull nedover trerota. Vi synes det er så spennende å titte, undre og lure på vi. Hakkespett kongler fant vi også gærmange av under ei diger furu.

Oj, se her er det jo fult av hull i rota her jo...
....kanskje mauren har vært her å spist??

Hvem bor nedi her da? Det var et musehull på siden
her også, kanskje det er en skogmus??

Og midt i mellom alt dette fant vi årets første edderkopp

Hakkespetten har hakket og hakket på alle disse konglene her.

Sola kom fram og det ble varmere i lufta. Vi koste oss og lekte litt, så på de søte små gåsungene som vi hadde funnet på ei selje. Og vokser de og blir til ordentlige gåsunger mon tro eller.... det er neimen ikke lett å vite....
Men en ting vet vi ganske så sikkert nå; blåmeisen sin sang nå på våren er "ti-ti-ti", kjøttmeisen "ti-ti-tu`er"i skogen om dagen, bokfinken kommer nok snart og sitter og synger;  "nå må du komme hjem  med  en eneste gang" og gulspurven teller til sju (en, to, tre, fir, fem, seks, sjuuuu). Spennende med fugler om våren.

Trekkfugler og andre fugler vi har i nærmiljøet vårt.
På veien hjem måtte vi over isen til en liten oversvømt bekk som rant gjennom granskogen, og vi kunne høre den klukke lystig under isen. Den klukket vårlåta si. Lunsjen den spiste vi ute i vårsola og etterpå har vi lekt vi med sand og vann i sandkassa. En herlig utedag for rompetrollene :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar