torsdag 16. september 2010

"Du har en mørrv på dressen din"


I dag har utelivgruppa vært ute i skogen og lært  om og sett på mauren. Vi har sett på små tuer og store tuer, på maurstier og studert mauren på nært hold. Vi har kjent at det lukter surt ved maurtua, og det er for at alle maurene tisser på stien bort fra tua for å finne tilbake igjen. De både lukter og snakker med følehornene sine, nemlig. Og det er altid med like skrekkblandet fryd vi oppdager at mauren har bestemt seg for å utforske oss og kommer spaserende oppover dressen...Da er det mye mer betryggende å ha den på en pinne, da er det helt greit at den spasserer opp og ned. Men vi har hørt det flere ganger i dag: "- Åå, du har en mørrv på deg!!"
I den gær diger tua vår kunne vi tydelig se hullene som fører til de underjordiske gangene.

Vi har testet ut musklene våre også, og veltet noen gamle trær... Da føler vi oss ekstra sterke, kommer sikkert av at vi spiste så masse ostesmørbrød til lunsj! Ostesmørbrød kan man nemlig få store muskler av, så det så...



Vi har også gått på oppdagelsesferd på en ukjent sti, det var litt kronglete å gå og vi måtte hoppe over to små bekker, og vi bare nesten plumpa, men vi kom til et kjempefint sted i skogen. Der var det store steiner å leke Kaptein Sabeltann på og mye rart å utforske. Vi fant en mosegrodd stubbe, som var bamsemyk å ta på, en hule det kanskje har bor ei mus eller to i og noen tyrirøtter som det luktet godt av. Fredrik laget en stor og fin barkebåt som vi prøvde å seile i Tjuraåa på hjemveien, med heller dårlig hell. Masta og seilet var for stort og den tippet rundt.

Når vi hadde lekt en stund satte vi oss ned og hadde eplepause, da hørte vi en hauk som skrek inni
skogen, kanskje den har reier der?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar