torsdag 10. april 2014

Når snø blir vann

Utenfor den røde barnehagen på Tjura var det snø på bakken. Vi har egentlig begynt å bruke joggesko i sandkassa for lenge siden, men i dag var det på tid for å finne frem både cherrox og ull, de voksne sier det er snø i lufta...

Men det var ikke så mye snø som hadde kommet og etterhvert som vi var ute begynte den å smelte. Og snø som smelter blir til vann - herlig sølevann som vi faktisk trenger til leken vår.


Det er fint å lage bekker i fra vanndammene, og bortover i sandkassa.  Det er en jobb som krever både planlegging, samarbeid og mange spader. Og selv om vi graver og det blir en bekk, så må vi passe på at den ikke tetter seg igjen, for avogtil er det andre barn som kan komme til å tråkke på kanten bekken og da raser det sand nedi og vannet stopper opp og lager en ny vanndam.


Av og til stopper vannet helt opp bare av seg selv, da er ikke bekken dyp nok i kanten av vanndammen og vi må hjelpe vannet litt over kanten. Da bruker vi spaden vår og dytter vannet mot bekken, for slik ser vi at de voksne gjør når de vil at vannet i bunnet av vanndammene skal forsvinne før det egentlig hadde tenkt.


Snart var både vann og snø borte fra sandkassa vår igjen og vi kunne lage veier i sanda og sparke fotball på gresset.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar