mandag 28. april 2014

Edderkoppspinn og død mus

Mandag er turdag i den røde barnehagen på Tjura og i dag var ikke noe unntak.

En gruppe har tatt turen om den gærdigre steinen, den som vi har fått vite heter Ørmikjerka ( se forrige blogginnlegg). Denne gruppen som var der i dag var en blanding av seniorer og rompetroll, og noen av rompetrollene hadde det travelt med å vise vei siden de viste hvor denne digre steinen lå. På veien klatret vi over digre mosekledde ture og hoppet ned fra de.

Alle var vi enige om at det var en gær diger stein, og etter å ha gått rundt den og tittet opp på den fra alle kanter gikk vi videre mot gapahuken. Vi gikk fortsatt inne skogen og måtte klarte over stokker og smyge oss under kvister fra trærne for å komme ut på stien mot gapahuken. Den siste bakken opp mot gapahuken var det noe av seniorjentene som løp opp - og så var vi framme!


Der var det noen av oss som klatret i et av klatretrærne som står det. Vi klarer å klatre helt opp dit kvistene er, så etter en stund laget en av de voksne noen flere klartegreiner oppi treet, nesten helt på toppen! Det var spennende å sitte på bakken og se på at han saget, og når han hadde saget gjennom kvisten, ja så datt den boms ned i bakken - jammen bra vi ikke sto under treet da! Tenk å få ei diger grein i hodet!


Rompetrollguttene lekte sjørøvere på den store steinen, og fant seg fine sjørøversverd.


Det var fint i skogen, og vi koste oss med matpakkene våre før vi begynte på turen tilbake til barnehagen. Der sneik vi oss og krabbet på bakken over en bakketopp, for vi vet jo aldri hva vi kan finne ute i skogen. Og vi fant, vi fant et digert edderkoppspinn med TO edderkopper i. De hadde laget edderkoppspinnnet akkurat der vi har nesene våre - så det ble nesten litt "skummelt" når flere av oss nestn gikk på spinnet....

I maurtua var det yrende liv, og i dag fikk vi se maur med vinger også. Noen av de fløy av gårde og andre gikk bare rundt i tua. Det var skikkelig rart altså - maur med vinger.

Vi hoppet og spratt på turen hjem, opp på store steiner for så å hoppe ned igjen, og der innimellom alle stubber og steiner fant vi ei død mus!! Vilurer fælt på hvorfor den bare var der, helt død - med beina i været....

Se, her ligger den....og den ser helt død ut.

Lurer på hvorfor den er død vi...Kanskje fordi den ble skremt av en katt?


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar