tirsdag 7. januar 2014

Tigerspor, et vannhull og fiskesuppe

Dagen i dag har vært Rompetrollene sin utedag. Og utedager starter rett etter frokost, gjerne med litt lek i sandkassa før vi tar turen ut i skogen. I dag skulle vi gå til Oasen, der skulle vi snekre litt på gapahuken som vinden i romjula hadde gjort til en bak-fram gapahuk. Preseninga hadde blåst av og hang foran inngangen og der taket egentlig skulle vær var det bare stykkene igjen.

På veien dit gikk vi langs travbana- og i sanden der kunne vi se spor. Det måtte være noe med klør som hadde gått der og laget lange lange spor i den våte sanda..... Ja i vår villeste fantasi var vi helt sikre på at det hadde vært en tiger der!!! Ja vi lot fantasien få fritt spillerom og laget en fantastisk flott historie om en tigersulten hest (det var hestespor der også) som løp etter tigeren og som vi faktisk hadde vært der å jaget før. De voksne med litt mindre fantasi kunne se at det var traktorkjettingspor, men hvorfor ødelegge en god historie...?

Framme ved Oasen var det snekring av presenning, før lek i skogen. Vi hadde det så moro sammen alle sammen i dag, alle fikk sin rolle i leken og fikk lov til å være aktive deltagere. Til og med de voksne som hadde fått fyr på bålet og var i gang med å koke fiskesuppe på bålet var med i leken. Elgjegeren manglet elg, den voksne løp rundt med pinnehorn og "muet" i beste elgstil. Jakthundene bjeffet og ulte, jegeren fikk elgen i siktet på krokpinnegeværet og poff- der lå elgen med alle fire beina i været. Den ble "ragget" av ivrige jakthunder - og ikke viste vi at det kilte sånn.... Og så var det  på tide å jakte på tigeren vi hadde sett spor av på veien til Oasen.

Men hva er det her? Et spor??
Nei, det er vist et fiskehull!
Også gikk jakten over til å være en fisketur. Et lite hull i skogen fylt med regnvann kan sysselsette 8 fireåringer i laaaang tid - til felles glede.

Men vi kjente etterhvert at vi var SÅ sultne, vi blir fort det når det er mat som kokes på bålet....Og med suppe i bålkjelen og fyr i ovnen i gamma vår var det bare å glede seg. Etterhvert ropte de voksne at "nå er det mat å få!!!" Og vi løp så fort vi kunne. Inne i gamma var det godt og varmt og suppen smakte SÅ godt. Vi sier bare velbekomme:Oppskriften: vann, grønnsaksbuljong, lapskausblanding, laksefile i terninger og potetmos til jevning... Enkelt, raskt og utrolig godt
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar