mandag 25. november 2013

Jeg snakker engelsk skjønner du.

I dag har det vært turdag, og noen av oss har vært på tur i Gråbeinskogen. Det har oen av vi barna bestem, for de voksne sa at det var noe vi kunne få lov til å bestemme i dag. Det er så fint, at vi kan få lov til å være med å bestemme av og til.

I Gråbeinskogen var det mye rart å se, nå som det har vært kaldt i flere dager. Men maurene var ikke å se, for på de store maurtuene var det bare mange mange barnåler og ingen maurer. Kanskje de sover?

Ingen maurer var ute i dag, det var bare masse barnåler der.

Det var vanndråper på grankvistene, men det var litt rart, for de var helt stive jo. Men det tror vi er noe som kan skje nå som det snart er vinter - eller det er jo vinter da. Men ingen snø.

Vi må utforske dette rare med at vanndråpene blir stive
Eller forresten vi fant litt snø i dag da, på undersiden av noen trestokker i bekken. Det var snø, for det smakte som snø - ingenting og kaldt. Men det var rart at den var i under stokkene, for snøen pleier å komme ned fra skyene. Så dette var et lite mysterium.

I Gråbeinskogen kommer snøen opp fra bakken, tror vi...

Vi fant oss en fin rot, og den ble fort et fly. Og den som styrer flyet, den må snakke engelsk. Sånn fly-engelsk: "Kain ju, vui, bobo voi vi. Ju kain, kain kanin!". Det må man snakke når man styrer flyet, slik at de som kjører andre fly og de som aker skjønner hva som skjer. Det er viktig. Det som er så fint med sånne store rot-fly er at alle som vil kan få plass, sånn bakover der....

Et kjempestort fly ble denne rota.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar