torsdag 28. november 2013

En fantastisk flott dag for Kåre Ekorn

Tenk deg hvor fantastisk det er å være et tøyekorn, som har blitt sittende inne i ei bokhylle på seniorrommet nesten hele høsten, og plutselig bli puttet oppi tursekken og tatt med på tur! Enda mer herlig er det å få komme ut av sekken og få lov til å være med alle Maurene rundt omkring i skogen! En slik dag var det for Kåre Ekorn på onsdag!

Han fikk være med både i skogen og å dumpe på dumpa i barnehagen etterpå (vi kunne ensten se at han smilte, der han satt foran en av Mauren og dumpet opp og ned, opp og ned) - før det var tid for å spise lunsj i Grillhytta. Da fikk han sitte oppå alle vottene og varme halen sin like ved bålet.

Kåre er sikkert sulten og mates litt med kongler.
Maurene, de hadde også fantastisk flott ute i skogen. Det var mye å utforske i Gråbeinskogen. Vi fant mange mange grankongler. Noen var små og noen var store og noen var faktisk GÆR DIGRE! Det er slike kongler som Kåre og andre ekorn liker å spise frøene fra. Vi fant plakaten der det var bilde av ekornet og så satte vi oss ned der og lærte litt mer om ekornet. Aina hadde med seg mange bilder av ekorn og vi kunne se både nakne ekornbabyer, skarpe klør til å klatre i trærne med og ekorn som hopper fra tre til tre.Like ved der vi satt fant vi kongler som ekornet hadde spist på.


Vi balanserte på de gule ballansetauene og der er så moro å klare litt selv, vi øver og håper vi klarer å gå bortover hele uten å dette ned. Også kiler det masse i magen når vi husker sånn opp og ned på tauene.


Vi gikk på oppdagelsesferd i den skogen som ligger bortenfor Gråbeinskogen, der som rådyrene bor. Der plukket vi bjørkekvister, for vi skal lage et sånn hjerte av kvist til å ha på døra inn til barnehagen. Og der i skogen fant vi noe rart...

Kom og se! Se hvem som har bæsja her!!
Der, oppå de brune løvbladene lå det flere små kuler med rådyrbæsj!
Etter dumping på dumpa med  Kåre og lunsj i Grillhytta gikk vi inn i barnehagen. Vi hadde jo vært ute siden morgenen av. Der lekte vi litt i kjøkkenkroken også laget vi ekornbilder av lim, bark, ull på ei pappplate. Ble det ikke fint??

Vi laget kroppen på ekornet med lim også limte vi barkebiter
der som kroppen var.
Vi laget bustehale i ull og limte på øyne
Ta-da!! Der var ekornbildet ferdig!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar