torsdag 3. januar 2013

Vi vet om et sted som er kaldere enn her...

Nytt år, nye muligheter og første dag i barnehagen på nyåret ble en torsdag og torsdag er seniordag. Vi var vist bare tre stykker i dag, noen har fortsatt ferie... men vi kledde på oss på formiddagen og gikk ut på tur. Først var vi i grillhytta og la mer ved på bålet som den voksne hadde tent. Da ville det bli varmt og godt i grillhytta til vi skulle spise lunsjen vår der.

Fuglene er ett av temaene denne måneden, og vi  gikk innom bua for å hente fuglemat før vi la turen innom fuglebrettene vi har langs Tjuraåa med mat. Og vi tror de kanskje var sultne, for det var noen som kvitret i buskene.

Foringsplassene våre ligger på baksiden av barnehagen, inntill Tjuraåa
Og de kan beskues gjennom vinduene fra begge avdelingene våre.
Etterpå gikk vi opp i Beritskogen. På veien stoppet vi å hilste på hestene. De var skikkelig nysgjerrige på hva vi skulle og "fulgte" etter oss i inngjerdingene sine - eller kanskje de fulgte etter oss fordi de liker oss...

Vi stoppet opp og tittet på snøen som var på en stein. Det var hvite fine små snøfnugg som lå tett i tett. Og når vi tok av oss votten og tok litt snø i hånda vår, ja da smeltet den, for hånda var varm etter å ha vært i votten. Først gjorde den voksen det, og fikk en stor fin vanndråpe i hånda som rant langs fingeren og ble til en vanndråpe ytterst på fingertuppen- og den vokste og vokste og plutselig datt den ned i snøen og ble borte..

Vi seniorene prøvde det også og den voksne gjorde det en gang til sammen med oss og så sa hun "Kjenner dere vanndråpen kiler inni hånda når den renner nedover?" Da kom det kjapt fra en av oss "Je sisn nå det er mæst kaldt jeg da men..."  "Og je veit om en stan det er kaldere enn her, og der bor det isbjønner"
"Å ja! istemte en annen av oss "det er på nordpolen det, der nissen bor! Der er det mange isbjørner der!"
Også snakket vi om at det også finnes isbjørener i Norge, bla på et sted som heter Svalbard- det er ei øy nesten oppe ved nordpolen - må jo være det, siden det bor isbjørner der. Og der går det ann å bo og noen jobber der også og da er barna til de som jobber i barnehagen der, på den øya som det er isbjørner på.

Vi lekte oss litt til med snø og snøsmelting, også gikk vi videre og vi fulgte sporene til både rådyr og rev. Men plutselig gikk de vekk fra stien, og inn under noen grantrær og der hadde de kanskje spist eller sover?? For der hadde buske laget tak slik at det ikke var noen snø i hele tatt... Litt rart, men det var nesten som et tak altså.

Ja det er mye rart å undre seg over i vinterskogen. og av tur blir man sulten og det smakte SÅ GODT med spaghetti og kjøttsaus inni den varme grillhytta når vi kom tilbake til barnehagen vår.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar